preload preload preload preload

Batı Akdeniz Cazibesi


29th Ekim 2019 Genel 0 Comments

BATI AKDENİZ CAZİBESİ

Batı Akdeniz, Akdeniz’in İtalya Yarımadası batısında kalan kısmıdır. Kuzey Afrika, İtalya, Fransa, İspanya’yı çevresinde barındıran Akdeniz’in bu kesimi, ticaret ve savaşlarla bölgenin birbirleriyle sıkı bir ilişki kurmalarını sağlamış ve birçok uygarlığın yeşerip boy attığı bir yer olmasına yol açmıştır.

Bu bölgenin cazibesinin farkında olan turizm şirketleri, Cruise gemileriyle turlar düzenlemekte ve insanları eski uygarlıklar, mevcut kültür ve sosyal yapı ve de doğa güzellikleriyle buluşturmaktadır.

Sevgili eşim Hülya’nın turları ısrarlı takibiyle yakın bir geçmişte biz de bu insanlardan biri olduk. Sevgili DostlarımızHasan Çekiç ve zarif eşi Güzin Çekiç’in yol arkadaşlıklarıyla gezi daha bir keyifli oldu.

Gezimizi, bölgenin albenisinin farkında olan Tura Turizm’in, İspanyol Pullmantur’unSovereign isimli Cruise gemisiyle düzenlediği ‘Cazibeli Akdeniz’ turuyla gerçekleştirdik.

Turun cazibesi daha başında Tura Turizm’in makul fiyatı ile başladı. Kayıt işlemlerinde Semih Beyin ilgili ve düzgün organizasyonu, başlangıç limanımız olan Barcelona’ya transferimizde de devam etti.Bizi, daha gezi öncesivatsap mesajlarıyla bilgilendirmeye başlayan gezi rehberimiz Sevgili Kaan Osman Güler karşıladı Barselona hava limanında, sürekli gülen,güven verici yüzüyle…

Gezi boyunca her türlü sorunumuzla ilgilenen, süreçleri sakin ve hızlı bir şekilde yöneten, kara turlarında bilgisi ve tarzıyla keyifli bir rehberlik sunan Sevgili Kaan Osman Güler, turun cazibesinin artmasında önemli bir rol oynadı.

Bir de buna ülkenin dört bir yanından gelen gurup üyelerinin uyumlu birlikteliği ve havaların güzelliği de eklenince gezinin keyfi daha da arttı.

Barselona’dan başlayan tur sekiz gün yedi gece sürdü. İlk durak Napoli limanıydı. Çantalarımıza sıkı sıkı sarılarak hırsızlara bir şeykaptırmadan gezdik; Napoli sokaklarını ve kara turuyla yakındaki çok güzel Sorrento kasabasını.

İkinci limanımız Roma’nın deniz kapısı olan Civitavecchia’ydı. İtalya’nın önemli ticaret limanlarından biriymiş. Otobüslerle Roma’yı gezdik ve daha sonra oraya özel bir tur yapılması gerektiği kararını verdik.

Sıradaki Liman Livorno idi. Her köşe başında Medici ailesinin izi olan, Rönesans’ın doğduğu Floransa’yı dolaştık ve buranın da ek bir özel turu hak ettiğini gördük. Pisa’ya uğrayıp kulenin yıkılmasını engelledik.

Villefranche­, Nice ile Monaco arasında küçük bir o kadar da güzel bir Fransız kasabası. Livorno’dan sonra onun güzelim koyunda demirledik. Teknelerle kıyaya çıkıp Monaco, Monte Carlo, Eze ve Nice gezisi yaptık. Sevgili Kaan Osman Güler’in rehberliğinde bölgeyi yakından tanıdık ve pek bi sevdik.

Villefranche’den demir alıp harika bir akşamüstü manzarasıyla Fransız kıyılarında seyrimize devam ettik ve Fransa’nın Venedik’i denilen Sete Limanına vardık. Araçlarla Nimes kentine gittik ve Romalılar tarafından yapılan eşsiz La Jardin de la Fontaine’i yani çeşmeler bahçesini gördük. Ardından 12. yy da Papalığa bir yüzyıl boyunca ev sahipliği yapan Avignon’u gezdik.

Sete’denayrıldık ve yolumuz ilk ve son limanımız olan Barselona’ya devam etti.

Gezi boyunca dünyanın dört bir yanından olan gemi personelinin sıcak ilgisi ve güler yüzlü servisi yaşanmaya değerdi. Sıkılmak isteyen kişinin bunu başarmasını imkansız kılan, neredeyse günün her anını değerlendirecek aktiviteler ve mekanlar, her türlü isteğe yanıt verecek düzeydeydi.

Gemiyi,keyifli bir gezinin neşesi, birbirine kısa zamanda kaynaşmış guruptan ayrılmanın hüznü ve yeni gezilerde buluşmanın temennisiyle terk edip güzel ülkemize döndük.

Dr. Nedim İnce

Altınoluk / 29. 10. 2019

.

  • Yorum Yaz

    * Required
    ** Email