preload preload preload preload

8. Edremit Kitap Fuarı


30th Ağustos 2026 Köşe Yazıları -

Altın Kum Fuar alanı bu sene de ‘ölmez ağacın gölgesinde kitap’lara ev sahipliği yaptı. Edremit Belediyesinin her yıl düzenlediği; duygu dolu anlara sahne olan, hüzne, sevince, coşkuya hasret insanları bir araya getiren, zihinlerini besleyen kitap fuarlarından sekizincisini gerçekleştirdi.

Fuar, 17 Ağustos Pazartesi günü, şair Şükrü Erbaş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve Yeni Parti Balıkesir Milletvekili Özgür Ceylan’ın açılış konuşmaları ile başladı. 23 Ağustos Pazar günü Paul Dwyer dinletisi ile sona erdi.

8. Edremit Kitap Fuarı’nın onur konuğu Yer Bilimci, Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Celal Şengör oldu.

145 yayınevi stantlarında okuyucuları kitapları ve yazarlarıyla buluşturdu.

Üç yüzü aşan yazar, şair okuyucularıyla buluştu. Onlarla sohbet edip kitaplarını imzaladılar.

Nedim Gürsel, Latife Tekin, Buket Uzuner, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Osman Balcıgil, Sinan Kahyaoğlu gibi ülke çapında tanınmış yazar ve şairlerin yanında, yazma serüvenine cesaretle atılan daha birçok yazar ve şair stantlarda yerlerini aldılar.

‘Bu Topraklardan Sabahattin Ali Geçti’ söyleşisini Şehmuz Diken ve Öner Yağcı gerçekleştirirken, Ahmet Telli’yi dostları Şükrü Erbaş ve Haydar Ergülen andı ve anlattı.

Otuza yakın oturumda yazarlar, şairler, akademisyenler, tarihçiler ve gazeteciler kendi alanlarındaki konular çerçevesinde halkla söyleşilerde bulundurlar.

Her gün kapıları 19.00’da açılan fuar, her akşam 23.00 civarında dinletilerle kapandı; bedeni yorulan katılımcılar ruhlarını dinlendirerek evlerine döndüler.

Sabahattin Ali’nin Yol ve Ötesi oyununu sergileyen Tiyatro Topluluğu etkinliğe ayır bir boyut kazandırdı.

Bölgede yaşayan ve hayatı kaleme aldıkları eserlerle anlamlandırmaya çalışan, sevdiklerine, çocuklarına, torunlarına bırakılabilecekleri en güzel mirasın kitap olduğunu bilen yazar ve şairler de fuar boyunca etkinliğe ayrı bir enerji ve ayrı bir renk kattılar. Sevdikleri, arkadaşları, dostları, çocukları ve torunları da yazarları yalnız bırakmayarak fuarın süsü oldular.

Bu sene de kitaplarımla fuarda yerimi aldım. Kitaplarımı Kazdağı ve tüm doğal varlıklarımızı korumak için takdire değer bir mücadele veren Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği adına imzaladım. İmza etkinliğine destek veren dernek başkanı Süheyla Doğan’a ve dostlarıma çok teşekkür ederim.

Bölgede yaşayan körfez yazarlarının fuara katılımını organize eden, fuar boyunca her türlü desteği büyük bir istek ve içtenlikle yerine getiren, Edremit Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Hülya Budak özel bir teşekkürü hak ediyor.

Fuar boyunca stantları dolduran, söyleşileri kah sevinç, kah hüzünle izleyen, dinletilere coşkuyla eşlik eden katılımcılar, insana dair olan umudumu yeşerttiler, sağ olsunlar var olsunlar…

Başta Edremit Belediyesi Başkanı Mehmet Ertaş olmak üzere, fuara emeği geçen herkes büyük bir takdiri hak ettiler.

Ne kadar teşekkür edilse azdır…

Nedim İnce

Hasanbey / 29. 08. 2026