preload preload preload preload

Dr. Nedim İnce CHP’den ‘Aday Adayı’ Oldu


13th Mart 2011 Haberler 2 Comments

Dr. Nedim İnce, 3’üncü kez CHP Mersin milletvekili aday adayı oldu. 2002 ve 2007 Genel seçimlerinde Mersin CHP’den milletvekili aday adayı olup, ilk 12 aday içine giremeyen Dr. İnce, 3’üncü kez milletvekili aday adayı oldu.

Mersin Toros Devlet Hastanesi bünyesinde üroloji uzmanı olarak çalışırken, görevinden istifa ederek siyasette aktif olma kararı alan Nedim İnce, CHP’den milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı. İnce, 12 Haziran’da ‘halkın iktidarı’nı kurmak için yola çıktıklarını anlattı.
Mersin Toros Devlet Hastanesi bünyesinde üroloji uzmanı olarak çalışırken, görevinden istifa ederek siyasette aktif olma kararı alan Nedim İnce, CHP’den milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı. İnce, 12 Haziran’da ‘halkın iktidarı’nı kurmak için yola çıktıklarını anlattı.

Eşi Hülya İnce ile birlikte CHP Mersin İl Binası önünde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Nedim İnce, burada neden siyasete atıldığını ve neden CHP’yi tercih ettiğini anlattı ve CHP’nin iktidarı için var gücüyle çalışacağını dile getirdi. Bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğuna dikkat çeken İnce, \”Hekim, yazar, televizyon ve radyo program yapımcı ve sunucusu olmanın yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üstlenmiş olduğum görevle birlikte hizmet ettiğim Mersin’e, sizlerin yüreklendirmesi ve desteğiyle politika alanında da hizmet etme irademi bugün açık ve net bir şekilde ortaya koyuyorum\” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu bir siyasi partiden aday adayı olmayı tercih ettiğini kaydeden İnce, bundan sonraki süreçte de Cumhuriyet’i kuran, insan odaklı, emekten ve özgürlükten yana siyaset üreten CHP’de politika yapacağını vurguladı. Nedim İnce, \”Bugün heyecanlıyım çünkü; nasıl ürettiğimiz, nasıl paylaşacağımızı, nasıl yaşayacağımızı, nasıl bir dünya kuracağımızı belirleyen, politika alanında sizlere, kentimize, ülkemize ve dünyamıza hizmet vereceğim. İnanıyorum ki, seçimlerde de 12’den vurup, 12 Haziran’da halkın ve CHP’nin iktidarını sevinç, coşku ve heyecanla kutlayacağız\” diye konuştu.

İşçinin, köylünün, memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin, yoksulun kısacası halkın sesi olacağının altını çizen İnce, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldırabilmek, temiz bir toplum oluşturmak, savaşların önüne geçip barışı daim kılmak, birlikte üretileni halkça bölüşmek, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı ‘Dur’ diyebilmek için çaba sarf edeceğini belirtti. İnce, öfkenin yerine sevgiyi koyabilmenin yanında insanın insana olan kulluğuna son verip, Mersin’i Mersinlilerin yaşamaktan gurur duyacağı bir kent haline getirmek için mücadele edeceğini ifade ederek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; \”CHP iktidarını sevgiyle, bilgiyle, güvenle hep birlikte kuracağız.”

DR.NEDİM İNCE KİMDİR?
02. 06. 1957 Balıkesir/ Gönen-Hasanbey Köyü- Küçük çiftçi bir ailenin beş çocuğundan ilki. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılından bu yana Toros (SSK Mersin) Devlet Hastanesi Üroloji Hekimliği yapıyor. Çeşitli gazete, internet sitesinde köşe yazarlığı yapıyor. Mersin de bir yerel TV de “Sağlıklı Yaşam” ve “Cinsel Yaşam” programlarının yapımcısı ve sunucusu olarak adını duyurdu. 2002 ve 2007 genel seçimlerinde CHP’den aday adayı oldu. 12 Haziran 2011 genel seçimleri için üçüncü kez milletvekili aday adaylığını açıkladı.

  • Yorum Yaz

    * Required
    ** Email