preload preload preload preload

İnce Ziyaret


27th Şubat 2011 Haberler 0 Comments


Spor Psikologu ve Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Nedim İnce, Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 26. Olağan Genel Kurul sonrası güven tazeleyen Mersin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Gökçel’i Eşi Hülya İnce ile birlikte ziyaret ederek kutladı.
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel’in çalışmalarını yakından izlediğini belirten İnce yeni dönemde de kendisine başarılar diledi.
Bir çiftçi çocuğu ve gençlik yıllarında tarımla uğraşmış bir birey olarak geçmiş dönemde tarım üzerine yerel basında makaleler de yazdığını ifade eden İnce, “Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Gençlik yıllarımda ailemle birlikte toprakla uğraştım. Çiftçilik ve üreticilik yaptım.Bir hekim olarak hastalara sorumluluğum olduğu kadar, ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olma gibi sorumluluğum da var. O nedenle çiftçimiz ve üreticilerimizin sorunu bizim de sorunumuzdur. Vücudumuzda bulunan organlarımızdan birinin sorunlu olması tüm vücudumuzu nasıl olumsuz etkiliyorsa, onların sorunlu olması da ülkemizi olumsuz etkilemektedir. Buna da sorumlu bir yurttaş olarak kayıtsız kalmak doğru olmaz” dedi.

Dr. Nedim İnce’nin ziyaretinden onur ve mutluluk duyduklarını belirten Gökçel, nazik ziyareti için Dr. Nedim İnce ve eşine teşekkür etti.
Tek aday olmasına rağmen Genel Kurula katılımın oldukça yüksek olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, “Bu demektir ki iyi şeyler yapmışız. Çiftçimizin, üreticimizin güvenini kazanmışız. O nedenle de yeniden görev verdiler. Ama bu kez omuzlarımızdaki yük daha da ağır. Ancak Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte bu yükün altında ezilmeyecek ve başaracağız” dedi.
Gökçel, yakın bir gelecekte Türkiye’yi farklı kılacak tek yönün tarım olduğuna dikkati çekerek bu noktada da Türkiye’nin yaygın üretim alanı, geniş ürün yelpazesi ve yılın her dönemine yayılan üretimiyle adeta dünyanın mutfağı olacağını savundu. Gökçel, bu nedenle de tarım alanındaki sorunların bugünden çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Mersin’in, üretimde olduğu gibi ekonomide de Türkiye’ye önemli katkılar sunduğunun altını çizen Cengiz Gökçel, tüm bunların yanında tarım alanında ciddi sorun ve sıkıntılar da yaşandığını söyledi. Değişen iklim şartları ve doğal kaynakların azalmasının yanında uygulanan yanlış tarım politikaları ve ekonomik sorunların üreticiyi adeta üretemez hale getirdiğini savunarak “Sorun ve sıkıntılarımızın çözümünde asıl görev, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ‘temsil’ yetkisi verdiğimiz
milletvekillerinindir. Ancak ne yazık ki, bu konuda milletvekillerimizden gereken desteği alamadık” dedi.
Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda da bulunan Gökçel, yönünü şimdiden Ankara’ya çeviren adaylara da çağrıda bulunarak, yakın gelecekte Türkiye’yi farklı kılacak yönün tarım olduğunu vurguladı. Yaygın üretim alanı, geniş ürün yelpazesi ve yılın her dönemine yayılan üretimiyle Türkiye’nin, adeta dünyanın mutfağı olacağını savunan Gökçel, “Bu nedenle sorunlarımızın bugünden çözülmesi gerekir. Üreticimiz, tarımsal üretimimiz, tarıma dayalı sanayimiz ve ekonomimiz ancak bu şekilde yeniden kalkınacaktır” diye konuştu.
PRATİKHABER

  • Yorum Yaz

    * Required
    ** Email