preload preload preload preload

ÇYDD Ayvalık Şubesi Genel Kurulu


28th Şubat 2023 Köşe Yazıları 1 Comment

ÇYDD Ayvalık Şubesi 15. Genel Kurulunu 26. Şubat. 2023 tarihinde hizmet verdiği binasında gerçekleştirdi.

Ülkemizin üzerindeki ağır, sıkıntılı hava genel kurula da hakimdi. Şube yönetim kurulu başkanı Gülden Belge açılış konuşmasında şube çalışmalarından çok yaşadığımız felaketten söz etti. ÇYYD Genel Merkeziyle koordineli deprem yardımları hakkında bilgi verirken, şubenin, Ayvalık’ta, gerek tek başına, gerek diğer STKlar gerekse yerel yönetimle birlikte felaketin yaralarını sarılmasına yönelik çalışmalarını aktardı.

Aramızdan ayrılanlar için duyulan üzüntünün, kalanların yaşadıkları sıkıntılarla katlanarak artması, tek tek insanlarda derin bir mutsuzluğa, toplumda da yaygın bir karamsarlığa yol açmaktadır.

Mutsuzluğun ve karamsarlığın yol açacağı depresyon, davranışlarda yol açacağı paralizasyon, insanların ve toplumların ruh sağlığını daha da bozma potansiyeline sahiptir.

Dayanışma bunun tek ilacı gibi durmaktadır. Dayanışmanın bireysel olduğu gibi örgütlü bir şekilde hayata geçirilmesi bizi ve toplumu donup kalmaktan kurtarıp harekete geçireceği gibi kendine zorlukla yer bulan umuda yer açacak ve güçlenen umut, yas sürecimizi yaşarken karamsarlığa kapılmamızı engelleyecektir.

Genel kurul bu dediklerimin hayata geçtiği bir alan oldu. Bir birimizle konuştukça, dayanışmanın sonuçlarını ve yeni yollarını ortaya koydukça karamsarlığın dağıldığını, insanların canlandığını gördüm.

Birlikte olmaktan, birlikte eylemekten, birlikte sorumluluk almaktan doğan güç, iyimserliğe ve onun ortamında yeşeren umuda yer açmıştı.

Ayvalık’a geçici olarak yerleştirilen deprem mağdurlarıyla kurumsal olarak daha sıkı bir ilişki kurmanın, ihtiyaçlarını karşılamada yerini bulan çabaların, depremden etkilenmiş öğrencilere burs ve eğitim gereçleri desteği vermenin genel kurula katılan herkese nasıl iyi geldiğini gördüm.

Üyeler derneğine, örgütüne sahiplenmede, ilişkiyi sıkılaştırmada ve örgütlü dayanışmaya katılmada genel kurul sonrası çok daha istekliydi.

Mevcut yönetime tekrar görev verildiği ÇYDD Ayvalık Şubesi Genel Kurulu, divan başkanı Ahmet Üzgeç, yazmanlar Işıl Yıldırım Urgenç, Adile Deniz Duman’ın yönetiminde ÇYYD ruhuna uygun bir disiplin, saygı ve sevgi ortamında tamamlandı.

Üyeler, çağdaş eğitimle ülkemizin çağdaşlaşmasına yönelik süregelen çabaların örgütlü bir biçimde, dayanışma içinde yapmaya devam etmeye yönelik isteğin güçlendiği bir genel kurulu bitirmiş olmanın gönül rahatlığını yaşayarak, iyiye, güzele dair umutlarını tazeleyerek dernek şubesinden ayrıldılar.

Yine ve hep birlikte insanın insana iyi geldiğini gördük…

Nedim İnce

Ayvalık / 27. 02. 2023

  • Yorum Yaz

    * Required
    ** Email